Connectr Innovation Lab van start: broeikas en versneller van innovaties

2 Minuten
Connectr

Stel je voor: je werkt als ondernemer aan een thuisbatterij. Hoe mooi is het dan als je letterlijk de technicus en de designer als je buurman hebt. En de buurman daar weer naast kan je meteen helpen met het op de markt brengen en de eventuele regels die daarbij horen. 

3 maart besloot Provincie Gelderland ruim 4,6 miljoen euro bij te dragen aan de eerste activiteiten van Connectr. Daarmee is Connectr officieel van start.

Met het Connectr Energy Innovation Lab heeft Arnhem dé plek in huis waar innovaties ontstaan en kunnen groeien. Connectr is een plek waar ondernemers, onderzoekers, studenten en beleidsmakers zich verenigen om ideeën en innovaties in de duurzame energiesector een forse duw naar voren te geven.

Connectr impressie

Leren, toetsen en toepassen
Het innovatielab is een initiatief van Industriepark Kleefse Waard, de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om een meerjaren-innovatie programma op te zetten rondom een aantal onderwerpen waar Arnhem en Gelderland al sterk in zijn: waterstof- en brandstofceltechnologie, slimme energienetten en schone mobiliteit.

Het is een dynamische plek waar wordt geleerd, getoetst en toegepast. Hier vind je toptalenten van de HAN of van de TU Delft die samenwerken met ondernemers en de overheid. Human capital – ondernemerschap – innovatie. De kracht van het Connectr Energy Innovation Lab ligt in het uitvoerende niveau: nieuwe ideeën kunnen vanuit Connectr worden uitgevoerd en in praktijk worden gebracht.

Beelden Hallen KB_v3_03

Hogeschool Arnhem Nijmegen
Connectr is gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW), in een oud fabrieksgebouw waar eerder kunstvezels werden gemaakt. De vestiging op IPKW is geen toeval. Op IPKW bevinden zich tientallen innovatieve bedrijven die werken aan de wereld van morgen. Het gebouw kent gedeelde onderzoeks- en ontwikkelfaciliteiten, hybride leeromgevingen, proeftuinen en ontmoetings- en evenementruimte.

Connectr wordt financieel ondersteund door onder meer de gemeente Arnhem. Wethouder Jan van Dellen: “We brengen hier mbo, hbo en universitaire opleiding op één plek bij elkaar. Dat doen we samen met alle partijen die een product van idee tot toepassing in praktijk kunnen brengen.”

Duurzame energie in het hydroteam van de HAN

Dat binnen Connectr een belangrijke rol is weggelegd voor de HAN is geen toeval. De HAN werkt al jarenlang samen met bedrijven op IPKW. Zo bevindt zich op het bedrijventerrein ook al het Energy & Mobility Innovatielab.

Studenten Automotive van de HAN werken hier samen met een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in waterstof aan de auto van de toekomst. Met de waterstofauto die hier door studenten van de HAN ontwikkeld is, bemachtigde het team van de HAN de derde plek in de categorie Urban Concept van de Shell Eco Marathon.

Lees hier het persbericht of neem een kijkje op de website van Connectr.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

5 innovatieve bedrijven die iedereen zou moeten kennen

4 Minuten
Samen in de auto Allego